Birger Karlsson är borta.

Lördagen den 20 september lämnade Birger jordelivet i sin lägenhet i Algutsboda.

Han föddes 1923 och växte upp med föräldrar, 4 bröder och 2 systrar i en liten stuga i Gissamåla. Det var trångt och fattigt. Torpstället klarade bara en ko, en gris och några höns.

Birger fick tidigt tjäna sitt eget levebröd. Det blev först ett par år på bruket i Johansfors. Där kändes det instängt och en dag gick Birger bara därifrån. I stället följde han med sin far, Hjalmar som snickarlärling. Nu hade han hittat rätt, snickaryrket blev huvudsysslan även efter uppnådd pensionsålder. Flyhänt och flitig fick han mycket uträttat och anlitades av många.

Hittade rätt gjorde han också i skogen. 1950 började han sin karriär som orienterare. Det blev många DM-medaljer både individuellt och i lag. Birger var en mästare på kompassgång. Han hade också ett imponerande löpsteg. 1980 avslutades tävlandet p g a ett krånglande knä. Med åren kom även andra krämpor. Det blev några servicebesök i Kalmar. Efter 1:a starroperationen gick det bättre att läsa tidningen igen. Hoppet att klara sig själv, kanske i Gissamåla, växte.

Tyvärr räckte inte krafterna till så många eller långa besök i den kära stugan.
Vi är många som alltid kommer att minnas Birger som en flitig, mycket vänlig och omtänksam person. Hans humor var något alldeles extra, klurig och dräpande. Minnet, skärpan och glimten i ögat var intakt livet ut.

Ronny, 25 Sep 2014
Slutdatum för visning: 31 Dec 2014